Onze visie

  • Conflicthantering: We komen meer en meer in aanraking met verschillende situaties en weten vaak niet hoe we hier op moeten reageren. Het is essentieel om te weten welke reactie de juiste is per type conflict. Bijkomend een goede kennis van je rechten en plichten zal je nog sterker maken in iedere situatie.
  • EHBO: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ben je getuige van een ongeluk(je) of ongeval? Dan wil je graag hulp kunnen bieden. Het verschil maken tussen leven en dood, dat kan met de juiste kennis en handelingen.
  • TECC: medische opleiding/training voor het verlenen van eerste hulp in dreigende situaties, met andere woorden: een niet-medisch opgeleid persoon wordt blootgesteld aan keuzes tussen tactisch en medisch handelen. Het juist inschatten van de situatie is hierin van groot belang, omdat de persoonlijke veiligheid van de aanwezige én die van het slachtoffer bepaalt welke handelingen passen binnen het risicobeeld van de ontstane situatie.
  • Train de trainer: Heb je de ambitie een professionele trainer te worden die mensen helpt de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling? Die ontspannen voor een groep kan staan, ook al is er weerstand? En die kan improviseren in onverwachte situaties? Ben jij al een lesgever maar wil jij jou eigen kennis verbreden en specifiek gaan trainen op jou werkomgeving? Wil jij scenario’s kunnen uitwerken afgestemd op jou doelpubliek? 
  • Brandbestrijding: Kunt u bij een beginnende brand snel en doeltreffend werken met een brandblusser? Hoe stippelt u een efficiënte evacuatieprocedure uit? En wat komt er zoal kijken bij een evacuatieoefening?

We hebben gemerkt dat bij al deze onderwerpen een tekort is aan kennis en vaardigheden. Het is dus onze taak om jullie de gevraagde Skills & Techniques bij te brengen. Dit doen wij met cursussen of op maat gemaakte pakketten, afgestemd op het persoonlijk niveau of wensen.

Samen hebben we meer dan 30 jaar ervaring, niet alleen praktisch maar ook methodologisch. De instructeurs van Skills & Techniques garanderen jou op een een hoger niveau te brengen.

Hieronder ziet u een aantal sfeerbeelden van de locatie en de trainingsmiddelen die wij gebruiken in onze cursussen. Wenst u liever een cursus te volgen op een andere locatie (in u bedrijf, winkel, …) dan kan dit besproken worden.

*Skills & Techniques zal nooit Militaire of Politionele technieken en tactieken geven aan burgers en/of een gemixt publiek.

*Skills & Techniques levert alleen zelfverdedigings technieken. Deze technieken zijn hernomen uit verschillende gevechtssporten.

Share and Enjoy !