Onze visie

  • Geweldbeheersing: We komen meer en meer in aanraking met verschillende situaties en weten vaak niet hoe we hier op moeten reageren. Het is essentieel om te weten welke reactie de juiste is per type conflict. Bijkomend een goede kennis van je rechten en plichten zal je nog sterker maken in iedere situatie.
  • EHBO: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ben je getuige van een ongeluk(je) of ongeval? Dan wil je graag hulp kunnen bieden. Het verschil maken tussen leven en dood, dat kan met de juiste kennis en handelingen.
  • TECC: medische opleiding/training voor het verlenen van eerste hulp in dreigende situaties, met andere woorden: een niet-medisch opgeleid persoon wordt blootgesteld aan keuzes tussen tactisch en medisch handelen. Het juist inschatten van de situatie is hierin van groot belang, omdat de persoonlijke veiligheid van de aanwezige én die van het slachtoffer bepaalt welke handelingen passen binnen het risicobeeld van de ontstane situatie.

We hebben gemerkt dat bij al deze onderwerpen een tekort is aan kennis en vaardigheden. Het is dus onze taak om jullie de gevraagde Skills & Techniques bij te brengen. Dit doen wij met cursussen of op maat gemaakte pakketten, afgestemd op het persoonlijk niveau of wensen.

Samen hebben we meer dan 30 jaar ervaring, niet alleen praktisch maar ook methodologisch. De instructeurs van Skills & Techniques garanderen jou op een een hoger niveau te brengen.

Hieronder ziet u een aantal sfeerbeelden van de locatie en de trainingsmiddelen die wij gebruiken in onze cursussen. Wenst u liever een cursus te volgen op een andere locatie (in u bedrijf, winkel, …) dan kan dit besproken worden.

*Skills & Techniques geeft alle lessen en pakketten conform de volgende wapenwetgeving: koninklijk besluit tot bepaling van de erkenningsvoorwaarden van schietstanden 13 juli 2000.

*Skills & Techniques zal nooit Militaire of Politionele technieken en tactieken geven aan burgers en/of een gemixt publiek.

*Skills & Techniques levert alleen zelfverdedigings technieken. Deze technieken zijn hernomen uit verschillende gevechtssporten.

*Skills & Techniques koopt zijn aangeboden munitie bij de meewerkende schietclubs en zal ook daar altijd in bewaring worden gehouden. Deze zal altijd ter plaatse aan de deelnemende schutters verdeeld worden door de schietclub zelf.

*Skills & Techniques zal alleen schiet-technische lessen geven aan deelnemers die een minimum periode aangesloten zijn bij een schietclub. De deelnemers moeten in het bezit zijn van een sportschutterslicentie en/of een wapenvergunning (meer specifieke info per lessenpakket). Deze lessen zullen uitsluitend doorgaan bij de meewerkende erkende schietclubs.

Share and Enjoy !